Gezond Fruit Verjaardagstaart maken

In het voorjaar zijn onze kinderen jarig. Dus…het is weer tijd om lekkere taarten te bakken! Een taart moet natuurlijk om te smullen zijn. Maar we konden het natuurlijk niet laten om er ook een gezond tintje aan te geven.

Vaak wanneer iets lekker is, is dit onlosmakelijk verbonden met grote hoeveelheden toegevoegde suiker. Maar toch is dit niet nodig. Er zijn genoeg gezonde alternatieven. Daarom willen we graag dit taartrecept met jullie delen. En het is hartstikke kids-proof! Onze kinderen hebben ervan lopen smullen. En wat het allerleukste is, is om hem samen met je kinderen te maken :-).

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 4 dadels, ontpit
  • ¼ theelepel zout (of je laat dit weg)
  • 60 ml kokosolie
  • 120 ml amandelmelk
  • 260 gr amandelmeel

Voor de vulling:

  • 450 gr cashewnoten, een nacht geweekt, uitgelekt
  • 3 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • ½ theelepel zout (of je laat dit weg)
  • 120 ml ongezoete kokosmelk
  • 75 gr blauwe bessen
  • 75 gr bramen
  • 75 gr aardbeien
  • 150 gr frambozen
  • ¼ biet
  • 1 middelgrote mango
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kurkuma

Met bramen, blauwe bessen, mango, aardbeien en frambozen.

Bereiding:

  1. Doe de dadels, het zout, de kokosolie en de amandelmelk in een blender en meng dit op hoge stand tot alle ingrediënten goed door elkaar gemixt zijn (ongeveer 30 seconden). Doe het mengsel daarna in een grote kom.
  2. Voeg het amandelmeel toe. Zodra dit goed opgenomen is schenk je het mengsel in een ingevette, met bakpapier beklede, springvorm met een doorsnede van ongeveer 23 cm. Zet het mengsel 15 minuten in de vriezer.
  3. Terwijl de bodem in de vriezer staat kun je de cashewnoten, het citroensap, de ahornsiroop, het zout en de kokosmelk in een hoge snelheidsblender doen en blenden totdat het een zachte massa geworden is.
  4. Verdeel het cashew-mengsel over drie middelgrote kommen. Voeg aan de eerste kom de blauwe en zwarte bessen toe. Aan de tweede kom aardbeien, frambozen en biet en aan de derde kom de mango en kurkuma. Blend de inhoud van elke kom afzonderlijk ongeveer 1 minuut. Maak tussen de verschillende blend-beurten de blender schoon zodat de kleuren van de verschillende mengsels niet door elkaar komen. Nadat een mengsel geblend is doe je het weer terug in zijn eigen kom.
  5. Haal de bodem uit de vriezer en lepel de verschillende cashew-mengsels in de springvorm. Maak hierbij een soort schaakbord achtig patroon. Zorg dat de hele bodem bedekt is met het mengsel. Ga vervolgens met een mes op en neer door het cashew-mengsel om een gemarmerd effect te creëren.
  6. Zet de taart een nacht in de koelkast en zet hem 2 uur voordat je hem wilt serveren in de vriezer.

Dit is een heerlijke taart voor een kinderverjaardag of na je volgende FSLWorkout 😉

Gemaakt door Neve, Jhim en Lotte.

Recept met dank aan PopSugar.

Liefs, Lotte

Haal de taart 2 uur van te voren uit de vriezer