Kwarktaart met Bramen en Banaan

Op mijn verjaardag in augustus werd ik getrakteerd op een zonovergoten dag waardoor ik heerlijk met m’n bezoek in onze tuin kon zitten. ’s Ochtends dook ik de keuken in om een verfrissende kwarktaart te maken. Het recept deel ik hieronder met je.

Voor de bodem:

  • 75 gram havermout
  • 45 gram cashewnoten
  • 45 gram hazelnoten
  • 120 gram medjoul dadels
  • 1 el. kokosolie

Voor de vulling:

  • 1000 gram magere kwark
  • 2 tl. vanille aroma
  • 4 el. agave siroop (of ahornsiroop of honing)
  • 2 rijpe bananen
  • 300 gram bramen
  • 12 blaadjes gelatine

Bereiding:

  1. Ontpit de dadels en snijd deze in stukken.
  2. Voeg de dadels, noten, kokosolie en havermout toe aan een keukenmachine en mix totdat alles klein en vermalen is.
  3. Bedek een springvorm (van 24 cm) met bakpapier en strooi hier het mengsel over uit. Verspreid het goed en druk goed aan met je handen of de bolle kant van een lepel.
  4. Leg 10 blaadjes gelatine één voor één in een bakje met water en laat dit ongeveer 5 minuten weken. Leg de andere 2 blaadjes in een ander bakje te weken.
  5. Voeg nu de kwark, bananen, vanille aroma en 3 eetlepels agave siroop toe aan een keukenmachine of blender en blend totdat een egale mix ontstaat.
  6. Knijp de 10 blaadjes gelatine uit en voeg dit toe aan een pannetje met 5 eetlepels water en verwarm dit. Roer goed door totdat de gelatine helemaal is opgelost.
  7. Voeg de gelatine toe aan het kwark mengsel, roer goed door en giet het mengsel in de springvorm. Zet de springvorm minimaal een uur in de koelkast om de eerste laag te laten opstijven.
  8. Voor de laatste laag mix je de bramen met één eetlepel agavesiroop in een (schone) blender of keukenmachine.
  9. (Wacht met deze stap nog even totdat de springvorm al een uur in de koelkast heeft gestaan). Verwarm de overige 2 blaadjes gelatine in een pannetje met 1 el. water totdat het opgelost is en voeg dit toe aan het bramenmengsel. Roer ook dit goed door elkaar en stort het over de eerste (gestolde) laag in de springvorm.
  10. Zet de springvorm nog minimaal 3 uur in de koelkast voordat je de taart aansnijdt.

Geniet ervan!

Liefs, Lotte

Recept afkomstig van HEALTHiNUT

Reactie plaatsen