Op verkenning in Spanje

Deze week waren we met het hele gezin op vakantie in Spanje. Vrienden hadden ons uitgenodigd in hun vakantiehuisje vlakbij Pego in de buurt van Denia. Vanuit hun huis had je uitzicht over de zee, de omliggende bergen en uitgestrekte rijstvelden.

Op vakantie vind ik het altijd heerlijk om te sporten. Je staat dan veel minder onder tijdsdruk. Je kunt ook nog eens veel meer genieten omdat je niet eerst je hoofd leeg hoeft te maken.

Maar ja, waar ga je dan trainen? Elk pad in de buurt leek wel een stijgingspercentage van 20% te hebben. Niet echt lekker hardlopen. Dus ik ging op weg naar de rijstvelden met brede vlakke zandpaden. Iets wat je in het buitenland nauwelijks aantreft. Het uitzicht was schitterend: op de achtergrond zag je de bergen en overal waar je keek waren er ondergelopen velden met hier en daar de eerste zachtgroene rijstplantjes die net boven het wateroppervlakte uitkwamen. En er was dik riet, soms drie meter hoog, waarin allerlei watervogels zaten en er op los kwetterden.

In Nederland ben ik vooral de loofbossen van Arnhem gewend. De rijstvelden van Pego waren een prettige toevoeging aan het vakantiegenot.

De FSLWorkout 054 van deze week is opgenomen in Spanje!

Veel plezier.

Marko

Rijstvelden Pego

Reactie plaatsen