Pittige Pompoensoep met Bruschetta

Pittige Pompoensoep met Bruschetta

Welk gerecht past er nou beter bij de herfst dan pompoensoep? Heerlijk om na een frisse buitentraining op te warmen met deze goed vullende soep. Vergeet zeker niet om de bruschetta’s met peer erbij te maken. Het pittige van de soep met het zoete van de honing maken het gerecht helemaal af.

De pompoensoep


Ingrediënten:
  • 1 pompoen (ongeveer 1,5 kg)
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • ½ prei
  • 1 winterpeen
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel komijn
  • enkele blaadjes koriander
  • scheutje olijfolie
  • 1 dl kookroom

Bereiding:

Snijd de pompoen doormidden en haal met een lepel de pitten eruit. Schil de pompoen en snijd deze in stukjes. Schil de wortel en snijd ook deze in stukjes. Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de prei in halve ringen.

Zet een pan op het vuur en giet er een scheutje olijfolie in. Bak de uien 2 minuten en voeg dan de knoflook toe. Bak deze 1 minuut mee en voeg dan de kerrie, cayennepeper, kurkuma en komijn toe. Roer goed door en voeg de stukjes pompoen, winterpeen en prei toe. Bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook. Laat minimaal een half uur koken totdat de pompoen zacht geworden is. Mix de soep glad met een staafmixer en voeg daarna de kookroom toe. Garneer met een blaadje koriander. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

De bruschetta’s met peer


Ingrediënten:
  • 1 ciabattabrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ teen knoflook
  • 2 handperen
  • 125 g zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels honing

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de uiteinden van de ciabatta, die worden niet gebruikt. Snijd het brood in 10 schuine sneetjes. Besprenkel de bovenkant met de olijfolie. Rooster het brood 8 minuten op een rooster in de oven. Wrijf de gegrilde broodjes licht in met de knoflook en leg ze op een schaal.

Halveer ondertussen de peren en verwijder het klokhuis. Snijd het ongeschilde vruchtvlees in de lengte in plakjes. Verhit de grillpan en gril de peer 4 min. Keer halverwege. Verkruimel de geitenkaas. Beleg de bruschetta met de peer en geitenkaas en druppel de honing erover.

Eet smakelijk!
Recepten met dank aan pompoensoep.info en ah.nl

Reactie plaatsen