Gezond ijs maken

Gezond ijs maken

De zomer komt er weer aan! En wat hoort er bij warme, zwoele avonden? Juist, IJS! Het nadeel van het meeste ijs is alleen dat het heel veel suiker en zout bevat. Maar, je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan en gezond ijs maken.

Antioxidanten-bom


De hoofdingrediënten van dit ijs zijn rauwe cacao en banaan. Rauwe cacao zit boordevol antioxidanten. Er bestaat zelfs geen ander voedingsmiddel met zo veel antioxidanten! Ook bevat cacao veel mineralen zoals magnesium, ijzer, chroom, mangaan en zink. Bananen bevatten veel vezels en vitamine A, B en C. Net zoals in cacao zitten er ook in banaan veel mineralen. Mangaan is belangrijk voor de ontwikkeling van je botten. Kalium zorgt voor een gezonde bloeddruk en magnesium is goed voor je spieren en energievoorziening.

Wat heb je nodig om het chocolade-banaan ijs te maken?


  • 5 rijpe diepgevroren bananen
  • 50 - 100 ml kokosmelk
  • 4 dadels zonder pit
  • 1 eetlepel rauwe cacao
  • 1 eetlepel cacao nibs

Hoe maak je het?


Doe alle ingrediënten in een blenderkan. Gebruik een stamper om de massa aan te duwen. Je zult zien dat je nu een egale ijsmassa krijgt. Vlak voordat je het ijs wilt serveren zet je de blender nog even aan. Dien het ijs op in een leuk schaaltje en geniet!

Recept afkomstig van GreenYourself.

 
Ferry
Door

Ferry

op 10 May 2017

Heerlijk recept, vooral nu het buiten steeds warmer wordt. Ik heb het ook eens geprobeerd met amandelmelk, omdat ik dat vaker in huis heb dan kokosmelk; ook erg lekker! Een tip is om ook wat gojibessen erdoor te mixen. Lekker en het kleurt ook een beetje rood.

Reactie plaatsen