Een platte buik? 4 tips om dit voor elkaar te krijgen!

Vrijwel elke vrouw droomt wel van een platte buik. Een aantal vrouwen zijn gezegend met een strak lichaam inclusief een platte buik, terwijl anderen hier hard voor moeten werken. Maar hoe krijg je eigenlijk een strakke buik?

Voeding voor een platte buik

Allereerst is het belangrijk om goed te letten op je voeding. Je kunt zo veel buikspieroefeningen doen als je maar wil en je daarmee helemaal in het zweet werken, maar ze komen niet aan het oppervlak als je eigenaar bent van een ruime hoeveelheid buikvet. Een aantal voorbeelden van deze oefeningen staan in het artikel ‘Buikspieroefeningen thuis trainen: de 5 beste oefeningen'. Hierin vind je oefeningen terug die je thuis kan uitvoeren die, bij herhalende uitvoering, kunnen leiden tot een gespierde en strakke buik.

Wat betreft voeding zou je kunnen beginnen met het inruilen van eten en drinken waar veel toegevoegde suiker in zitten. Denk bijvoorbeeld een frisdranken en snoep. Maar realiseer je dat jus d’orange ook veel suiker bevat. Als je vitaminen binnen wilt krijgen kun je beter een sinaasappel nemen. Die zit tenminste vol met vezels. In veel gevallen zijn het de snelle suikers die ons dik maken.

Wanneer je een tussendoortje wilt, neem dan gezonde snacks zoals groenten en fruit in plaats van chips en nootjes. In snacks die men, meer dan men wilt, per dag naar binnen werkt zitten angstaanjagend veel calorieën, maar wanneer je lichte snacks neemt die makkelijk verteerbaar zijn en waar weinig calorieën in zitten, zal je buikvet niet toenemen en wellicht zelfs afnemen. In het artikel '15 gezonde tussendoortjes' vind je allemaal gezonde tussendoortjes en snacks. Maar let op, want met alleen letten op je voedselinname kom je er niet!

Calorieën verbranden

Naast voeding is het belangrijk om calorieën te verbranden. Een cardio sport zoals fietsen hardlopen, wielrennen, roeien, joggen, tennissen of zwemmen verbrandt veel energie. Dit zorgt er voor dat je, naast calorieën, ook veel vetweefsel verbrandt waardoor het buikvet afneemt zodat je sixpack, die uiteraard al bestaat onder je wintervel, ineens goed uitkomt.

Stofwisseling aanwakkeren

Naast voeding en cardio is het ook belangrijk om de stofwisseling te verhogen. Hier zijn een aantal manieren voor. Denk bijvoorbeeld aan trainingen waarbij je veel spieren tegelijk gebruikt. Getrainde spieren zorgen voor meer verbranding en dus ook vetverbranding.

Lichaamshouding

Tot slot ligt soms het probleem van de dikke(re) buik niet eens aan weinig sporten of slecht eten. Soms kun je met een verandering in je lichaamshouding ook al veel doen voor je figuur. Wanneer je met je schouders naar voren staat en je rug niet recht houdt zal je buik groter lijken dan die daadwerkelijk is. Zorg er voor dat je een correcte houding aanneemt, want dan zal je meer zelfvertrouwen uitstralen en je buik zal beter uitkomen!

Hebben jullie nog tips voor het creëren van een platte buik? Laat ze hieronder achter!

Reactie plaatsen