Hardloop app: welke is favoriet?

Technologie als ondersteuning bij het hardlopen

In de afgelopen jaren zien we dat technologische ontwikkelingen enorm hebben bijgedragen aan sportbeoefening en aan sportbeleving. Waar vroeger werd hardgelopen zonder precies te weten hoeveel kilometer men liep, hoe hard men liep, laat staan te weten hoeveel kilocalorieën men verbrandde, kan dit tegenwoordig redelijk nauwkeurig in kaart worden gebracht middels een hardloop app.

Favoriete hardloop app

Op de markt is een grote hoeveelheid hardloop apps aanwezig die het hardlopen veel leuker en interessanter kunnen maken. Hieronder staan onze vijf favorieten:

#1. Nike + running


Deze app heeft een groot scala aan mogelijkheden. Het is een gratis app die je kan downloaden in je App store. Het enige wat je nodig hebt voor deze app is een Nike+ account. Deze kan je aanmaken in de app zelf. Terwijl je aan het rennen bent kun je een aantal gegevens zien, te weten: het aantal afgelegde kilometers, de tijd en de gemiddelde snelheid. Wanneer je klaar bent met lopen zie je op je telefoon direct de gegevens van het rondje dat je hebt hardgelopen. Op het beeldscherm zie je precies waar en wat je hebt gelopen. De delen die rood zijn, zijn gewandelde delen en de groene delen zijn de delen die je op een goed tempo hebt afgelegd. Tot slot kun je aangeven of je tevreden was met je prestaties, je kunt er een notitie bij zetten en je kunt aangeven welke schoenen je aan had toen je het rondje liep, Zo kun je precies bijhouden hoeveel kilometer al met deze schoenen is gelopen.

#2. Runkeeper


De tweede app is de app ‘Runkeeper’. Ook met deze app zijn er vele mogelijkheden. Allereerst kun je precies zien sinds wanneer je de app hebt, hoe vaak je gebruik hebt gemaakt van de app en je persoonlijke records. Met deze app kun je ook je rivalen uitdagen, omdat je je resultaten met hen kunt vergelijken. Wanneer je aan het lopen bent kun je precies zien hoe veel kilometer je al hebt gelopen, hoe hard je loopt, hoe veel tijd je in totaal al aan het lopen bent en hoeveel calorieën je al hebt verbrand. Na afloop kan je precies zien welk rondje je hebt gelopen, wanneer je het snelste liep en wanneer je het minst snel liep.

#3. Strava


Strava is een app met een zeer fraaie uitstraling. Ook deze app heeft een groot aantal mogelijkheden. Tijdens het lopen kun je zien hoe lang je al loopt, wat de afstand is die je al hebt afgelegd en wat je gemiddelde snelheid is. Ook bij deze app kun je je rivalen toevoegen en hun prestaties vergelijken met de jouwe. Bij deze app kun je ook uit uitdagingen kiezen. Dit zorgt er voor dat je gemotiveerd raakt om goed te trainen. Het nadeel van deze app is dat je moet bijbetalen om nieuwe mogelijkheden te installeren, maar ook zonder deze mogelijkheden kun je al veel informatie krijgen over jouw hardlooprondes.

#4. Looptijden.nl


Bij deze hardloop app kun je tijdens het hardlopen precies meten hoe lang je bezig bent met lopen, welke afstand je hebt gelopen, welke snelheid en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Ook kun je precies zien welke route je hebt afgelegd. Deze gegevens komen allemaal in een tabel te staan. Ook kun je er voor zorgen dat anderen je precies kunnen volgen met behulp van live-tracking. Verder is er nog een mogelijkheid om te kijken naar leuke evenementen of mooie routes bij jou in de buurt. Tot slot kan de app ook nog gebruikt worden voor anderen sporten, zoals wandelen, fietsen, skeeleren, schaatsen, roeien of fitness.

#5. Runtastic


Tot slot is de app ‘Runtastic’ een leuke, duidelijke app die informatie geeft over jouw hardlooprondje. Deze app geeft een duidelijk inzicht in de tijd dat je al aan het lopen bent, de afstand, het aantal calorieën en het gemiddelde tempo. Ook kun je op een kaartje zien waar je precies gelopen hebt. Daarnaast kun je muziek luisteren tijdens het hardlopen, mits je muziek op je telefoon hebt staan. Na afloop van het lopen kun je precies zien hoe vaak je al gebruik hebt gemaakt van de app. Verder houdt de app statistieken bij, kun je een trainingsplan aanmaken en bij instellingen zijn er nog vele mogelijkheden om de instellingen aan te passen. Ook bij deze app is het helaas nodig om een extra aanschaf te doen om gebruik te kunnen maken van alle aspecten van de app.

Wat is jouw favoriete hardloop app? Zo kunnen anderen op basis van jullie ervaringen makkelijker een keuze maken welke app zij in de toekomst zullen gebruiken tijdens het hardlopen. Kun je niet wachten op de ervaringen van anderen, kies dan één van bovenstaande apps en vind de app die voor jou het beste werkt. Voor meer informatie en tips&tricks voor het sporten, bekijk onze Facebook-pagina! Wij zijn ook te volgen op Instagram!

 
Reactie plaatsen